Hjem
Stort bilde
Overskrift - Drammens historie

RØDSKOG 1-7

Rødskog skoleDen første skolen på Gulskogen het Sundland skole og ble bygd i 1784 i Nedre Eikervei 13. Her gikk det også barn fra Åssida og de måtte fraktes over elva for å komme fram og tilbake.

I 1886 var skolen blitt for liten og man flyttet inn i et større hus i Øvre Eikervei 16. Her ble Rødskog skole grunnlagt i 1887 ved at Strømsgodset og Hagen skoler ble slått sammen.

Skolebygningen brant i 1889 og undervisningen fortsatte i diverse leide lokaler en tid. I 1890 ble en stor treetasjes bygning reist på samme sted som den gamle skolen. Den ble brukt i mange år fremover. I 1916 ble den nåværende skolen bygd. Den nye skolen inneholdt fem klasserom, gymsal, skolekjøkken og andre spesialrom. Småskolen fortsatte å bruke den gamle skolen, og de siste klassene flyttet ut derfra først i 1939. Rødskog skole fikk nye tilbygg i 1954 og 1967.

Gjennom årene er det foretatt en del forandringer. To klasserom er f.eks ominnredet til personalrom og arbeidsrom. Et klasserom ble halvert for bl.a. å gi plass til sosiallærer- og UV-kontor. Den andre halvdelen ble slått sammen med et annet klasserom. Skolens tilfluktsrom er ominnredet til mediatek. Ellers har studenter fra Jensvold Gartnerskole bidratt med å rehabilitere skolehagen.

Skolen ble pusset opp våren 2001 gjennom en stor dugnadsinnsats av både foreldre, elever og lærere. I 2002 fikk skolen nytt ventilasjonsanlegg.

Se flere bilder av skolen her. Se kart

Tekst og bilder: Per Ivar Søbstad

Kilder: Drammen kommune, Per Otto Borgen "Drammen byleksikon" og Tor Adler Knudsen "Timer i Drammen"

Oppdatert 2003.10.11

Helleristning på Åskollen Stort bilde