Hjem
Stort bilde
Overskrift - Drammens historie

BIBLIOGRAFI

De to viktigste kildene til byens historie er et stort fembindsverk med byhistorie, "Drammen - en norsk østlandsbys utviklingshistorie", og et lokalhistorisk tidsskrift som heter "Rundt om Drammen".

"Drammen - en norsk østlandsbys utviklingshistorie" er utgitt 1961-1996 av Drammen kommune. Forfatterne er:
Bind 1: Tord Pedersen
Bind 2: Odd W. Thorson
Bind 3: Odd W. Thorson
Bind 4: Odd W. Thorson/Berit Nøkleby
Bind 5: Berit Nøkleby

"Rundt om Drammen" er et tidsskrift som blir laget i samarbeid mellom Drammen Historielag og Tangen og Åskollen Historielag. Tidsskriftet har som formål å skrive om ”Drammen og drammenserne i nær og fjern fortid”. Første nummer kom ut i 1988 med Jo. Sellæg som redaktør. Fra og med 2003 overlot Sellæg ansvaret for "Rundt om Drammen" til begge historielagene. Bladet kommer ut fire ganger i året. Du kan bestille abonnement her.

Det er ellers skrevet en mengde bøker og artikler om byens lokalhistorie. Noen av de viktigste bøkene som omhandler byhistorien generelt, er:

Tom Helgesen & Tom Schandy: "Drammensboka" (2003)
Tor Adler Knudsen: "Timer i Drammen" (2001)
Per Otto Borgen: "Drømmen om Drammen" (2001)
Per Otto Borgen: "Drammen byleksikon II " (1998)
Per Otto Borgen: "Drammen byleksikon" (1995)

Hvordan kan jeg finne de bøkene jeg trenger?

Du kan gå til Drammen bibliotek (tlf.: 32 80 63 03), Gl. Kirkeplass 7 ved Drammen Park og spørre hjelpsomme mennesker bak disken, eller du kan selv søke i biblioteket først (anbefales). Hvis du vil kjøpe bøker, er dessverre mange av de mest nyttige bøkene utsolgt. Du kan selv søke etter litteratur som er i handelen her. Men du kan også finne mye interessant i landets mange antikvariater. De har et felles nettsted hvor du kan søke etter bøker og kjøpe dem. Et av disse antikvariatene finner du i Drammen: Drammen Antikvariat ( Marcus Thranesg. 13, Tlf.: 32 83 27 65). Her finer du bl.a. restopplag av "Rundt om Drammen". Drammen kommune har fortsatt restopplag av "Drammen - en norsk østlandsbys utviklingshistorie"

Tekst: Per Ivar Søbstad
Oppdatert: 11. september 2004

Helleristning på Åskollen Stort bilde